Oudercontact

In gesprek

School, kinderen, ouders… het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en blijven. Zo weet iedereen wat er speelt en kunnen we beter op situaties inspelen als dat nodig is.
Dus kom langs als u een vraag heeft, of als u ergens anders over denkt.

“Alleen in een gesprek kom je nader tot elkaar”

In de klas

Hebt u een korte vraag of mededeling, dan mag u dat altijd na schooltijd met de leerkracht bespreken.  Na schooltijd mag u ook altijd met uw kind mee naar binnen lopen om een werkje of schriftje van uw kind te bekijken.
Wilt u wat uitgebreider met de leerkracht praten, maak dan een afspraak. Zo weet u zeker dat de leerkracht tijd voor u heeft.
Als ouder van een kleuter mag u ook een uurtje meedraaien in de groep. U kunt dan van dichtbij zien hoe een kringactiviteit gaat en wat voor werkjes uw kind leuk vindt.

Wanneer er vanuit school zorgen over het kind zijn, neemt de leerkracht contact op met de ouders. Ouders die zich zorgen maken, kunnen altijd een afspraak maken met de leerkracht.

Parro

Alle  leerkrachten werken met Parro. Parro is een social-media programma wat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs. Parro is als app te downloaden op uw smartphone of tablet/i-pad, maar ook te bekijken via de pc. U maakt een eigen account aan en de leerkracht voegt u toe als volger van een groep. Op Parro posten wij diverse dingen, van vragen, leuke weetjes, foto’s van uitstapjes tot benodigdheden en huiswerk. Wij plannen met Parro ook onze ouderavonden. Parro is verbonden aan ons leerling administratie en registratie systeem Parnassys.

Informatieavond van de groep

Aan het begin van elk nieuw schooljaar nodigt de school u uit voor een facultatief kennismakingsgesprek met de leerkracht van uw kind. Kort daarna is er een informatieavond. U maakt dan kennis met de leerkracht(en) en krijgt uitleg over de gang van zaken en de methodes die in de klas worden gebruikt. U kunt methodes en boeken inzien en ook andere materialen bekijken, waarmee uw kind een komend schooljaar gaat werken. Waar mogelijk presenteren leerlingen dat zelf. Daarnaast is er mogelijkheid om kennis te maken met de andere ouders .  De data van de informatieavonden staan vermeld op de schoolkalender.

Ouderavonden

Drie keer per jaar, in november, maart en juli, wordt u door de leerkracht uitgenodigd om over de vorderingen van uw kind te praten. Tijdens deze ‘tien-minutengesprekken’ wordt ook de (sociaal emotionele) ontwikkeling van uw kind besproken.  Voor groep 8 vinden deze gesprekken op andere momenten plaats. Daar staan de gesprekken in het teken van de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs.
De data van de ouderavonden staan vermeld in de schoolkalender.