Oudercontact

In gesprek

School, kinderen, ouders… het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek zijn en blijven. Zo weet iedereen wat er speelt en kunnen we beter op situaties inspelen als dat nodig is.
Dus kom langs als u een vraag heeft, of als u ergens anders over denkt.

“Alleen in een gesprek kom je nader tot elkaar”

In de klas

Hebt u een korte vraag of mededeling, dan mag u dat altijd na schooltijd met de leerkracht bespreken.  Na schooltijd mag u ook altijd met uw kind mee naar binnen lopen om een werkje of schriftje van uw kind te bekijken.
Wilt u wat uitgebreider met de leerkracht praten, maak dan een afspraak. Zo weet u zeker dat de leerkracht tijd voor u heeft.
Als ouder van een kleuter mag u ook een uurtje meedraaien in de groep. U kunt dan van dichtbij zien hoe een kringactiviteit gaat en wat voor werkjes uw kind leuk vindt.

Wanneer er vanuit school zorgen over het kind zijn, neemt de leerkracht contact op met de ouders. Ouders die zich zorgen maken, kunnen altijd een afspraak maken met de leerkracht.

Klasbord

De meeste van onze leerkrachten werken met klasbord. Klasbord is een social-media programma wat speciaal ontwikkeld is voor het onderwijs. U kunt het vergelijken met een afgeschermde facebook pagina. Klasbord is als app te downloaden op uw smartphone of tablet/i-pad, maar ook te bekijken via de pc. U maakt een eigen account aan en de leerkracht voegt u toe als volger van een groep. Op klasbord posten wij diverse dingen, van vragen, leuke weetjes, foto’s van uitstapjes tot benodigdheden en huiswerk.

Informatieavond van de groep

Aan het begin van elk nieuw schooljaar nodigt de school u uit voor een informatieavond. U maakt dan kennis met de leerkracht(en) en krijgt uitleg over de gang van zaken en de methodes die in de klas worden gebruikt. U kunt methodes en boeken inzien en ook andere materialen bekijken, waarmee uw kind een komend schooljaar gaat werken. Daarnaast is er mogelijkheid om kennis te maken met de andere ouders .  De data van de informatieavonden staan vermeld op de schoolkalender.

Ouderavonden

Drie keer per jaar, in november, maart en juli, wordt u door de leerkracht uitgenodigd om over de vorderingen van uw kind te praten. Tijdens deze ‘tien-minutengesprekken’ wordt de (sociaal emotionele) ontwikkeling van uw kind besproken.  Voor groep 8 vinden deze gesprekken op andere momenten plaats. Daar staan de gesprekken in het teken van de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs.
De data van de ouderavonden staan vermeld in de schoolkalender.