Weilustwekker 32

Van het Team

 

Geachte ouders en verzorgers,

 

U hebt vorige week de Weilustwekker moeten missen, vanwege de gebroken week. Ik zal toch proberen het deze week kort te houden 😉. Zoals u verderop in deze Weilustwekker kunt lezen staat de volgende week een beetje in het teken van ouderbetrokkenheid. We gaan vieren dat we het certificaat van ouderbetrokkenheid 3.0 – school hebben behaald. Voor de leerlingen misschien niets bijzonders, maar wel voor ouders en team, denk ik. Toch willen we de betekenis hiervan ook graag aan de leerlingen meegeven.

 

Vandaar een bescheiden viering, met een kort officieel tintje, een traktatie en een activiteit, waarbij belangstellende ouders kunnen aantonen dat ze betrokken kunnen en willen zijn, door intensief (met een knipoog) samen te werken met (hun) kinderen. U bent hiervoor deze week ook via ‘Klasbord’ door de leerkracht van uw kind benaderd. Het zou leuk zijn als er van elke klas een aantal ouders mee komen doen, want dan kunnen we groepjes vormen van ouders, leerlingen en leerkrachten. Die zouden dan samen moeten gaan werken met activiteiten die door leerlingen van de leerlingenraad bedacht zijn.

 

Op die manier betrekken we iedereen bij dit heuglijke feit. Dus vriendelijk verzoek; ‘Meld u aan’! U ontvangt vandaag via uw kind(eren) ook de uitnodiging voor de ouderavonden. Die zijn gepland op donderdag 29 juni en maandag 3 juli. Wij hopen u dan te kunnen begroeten om het jaar met de leerkracht af te sluiten. Deze laatste ouderavond is weliswaar facultatief, maar u kunt daar wel aangeven wat belangrijk is voor de leerkracht om zeker door te geven aan de volgende leerkracht, bij de overdracht. Dan weet u zeker dat de volgende leerkracht op de hoogte is van hetgeen u belangrijk vindt. Deze periode kenmerkt zich door gebroken weken en vrije tijd voor de leerlingen.

 

Maandag 5 juni is vrij i.v.m. Tweede Pinksterdag en anderhalve week later hebben wij onze ‘lesvrije week’, waarbij de kinderen vrij zijn en de medewerkers van de school aan de slag kunnen met de afronding van het jaar, voorbereiden op het volgende jaar, vergaderen en een studiedag en dan drie weken later is het al zomervakantie. Dit jaar is echt voorbij gevlogen. Wij hopen dat het voor iedereen naar wens is verlopen. Maar voorlopig is er nog veel te doen.

 

Dinsdag 13 juni start de avondvierdaagse. Hopelijk doen er veel leerlingen mee aan dit sportieve evenement. Wij juichen dat erg toe. Enkele dagen daarna mogen alle vaders even in het zonnetje gezet worden op Vaderdag en een week later wordt het Suikerfeest gevierd. Dus nog veel om naar uit te kijken. Ik wens u een fijne en zonnige week, mede namens het team van Kbs Weilust.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kees van Sprundel, directeur

 

Ouderbetrokkenheidsschool 3.0

Beste ouders en verzorgers,

 

Zoals we u al gemeld hebben in de laatste Weilustwekker, is Kbs Weilust in februari jl. gecertificeerd als ‘ouderbetrokkenheidsschool 3.0’. Daar zijn we best een beetje trots op en willen dat natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom heeft de regiegroep ‘ouderbetrokkenheid’ samen met de leerlingenraad een leuke middag georganiseerd waarvoor we natuurlijk graag de leerlingen en ouders willen uitnodigen.

 

Dat willen we met een kort formeel deel met een traktatie en een gezellige samenwerkingsactiviteit van ouders met leerlingen vieren. Via deze Weilustwekker wil ik u graag uitnodigen om met ons en de kinderen aandacht te besteden aan ouderbetrokkenheid 3.0 op vrijdagmiddag 9 juni a.s. van 13.00 tot 15.15 uur. Ik hoop velen van u die middag te mogen begroeten. Omdat we activiteiten willen gaan doen waarbij ouders en leerlingen samenwerken, zouden we in ieder geval per groep 4 of 5 (liefst meer) betrokken ouders ontvangen. Om zeker te weten dat elke groep die ouders ook kan verwachten, vragen we u vriendelijk uzelf aan te melden bij de leerkracht van uw kind. De leerkrachten zullen u hiervoor ook benaderen via Klasbord.

 

Met vriendelijke groet, mede namens de regiegroep en de leerlingenraad,

 

Kees van Sprundel, directeur Kbs Weilust

 

Van KOBER

 

Rupsje Nooitgenoeg bij Kober voorschool Harlekijn

Bij groepen Boemeltje en Blokkendoos van Voorschool Harlekijn zijn we vier weken lang elke week flink aan het dansen. Het thema is Rupsje Nooitgenoeg. Met behulp van verschillende soorten klassieke muziek beelden de kinderen de fases van rups, cocon tot vlinder uit. De kinderen kruipen en kronkelen als een rups en fladderen dan weer als een vlinder door het lokaal heen. Dit alles onder de begeleiding van juf Kim van dansgezelschap De Stilte. Dit is een speciaal gezelschap voor dans voor kinderen. De kinderen hebben van alles beleefd, bijzondere muziek, aparte bewegingen en vooral veel gelachen met elkaar. Ze hebben genoten. Juf Kim, hartelijk bedankt hiervoor!

 

Hartelijke groeten,

 

Nicole, Refija, Margo, Marjolijn, Rianne, Miranda en Jeanne van voorschool Harlekijn.

 

Waterpret tijdens TSO

Tijdens het overblijven was het ook behoorlijk warm. Om een beetje te verkoelen hebben de kinderen in de achtertuin en op het schoolplein met water gespeeld. Dat helpt! De kinderen die uit de zon wilden blijven, hebben binnen gespeeld bij de bso of zijn gaan tekenen bij juf Vicky.

 

Hartelijke groeten, Team TSO Kbs Weilust

 

Uit de Wijk/Uit de Stad

 

Graag nodig ik jullie uit voor het grote Festienval, dat plaatsvindt op zondag 25 juni op STEK Breda van 13.00 uur tot 18.00 uur (zie ook bijlage bij deze nieuwsbrief).

Reden: Chatime bestaat 10 jaar! Op dit feest DJ’s, bandjes, optredens en JIJ! Ik zou het geweldig vinden om jullie allemaal weer te zien.

 

Met vriendelijke groet, Lidia van Hooijdonk, ChaTime TV news4kids, www.chatime.nl

—————————————

Tijdens de Mad Science Zomerkampen beleven kids de wondere wereld van de wetenschap met het zonnetje in het gezicht. Een week lang lekker buiten spelen, nieuwe vrienden maken en onvergetelijke ‘wauw’-momenten ervaren bij unieke experimenten en proefjes.

 

Meer info via magazine.mad-science.nl/kamp2017

 

Voor kids van 7 t/m 11 jaar

15 juli t/m 27 augustus

Gave locaties in de regio

Dagelijks van 9:00 tot 16:00 uur

Inclusief lunch

Professionele begeleiding

Experimentjes voor thuis

Vier dagen met elk een eigen thema

 

Kindertypecursus

Wilt u ook dat uw kind snel en goed leert typen? Vanaf volgend schooljaar is het weer mogelijk dat uw kind op zijn/haar eigen school onze cursus kan volgen. Kindertypecursus.nl verzorgt dan van september t/m maart een interactieve typecursus meteen na schooltijd.

De kinderen leren dan in 8 lessen om met 10 vingers blind te typen, in Word te werken en te mailen. Kindertypecursus.nl neemt uw kinderen op een speelse manier mee over de wereld, waar ze eiland voor eiland alle letters leren typen (zie ook de bijlage bij deze nieuwsbrief). Wilt u alvast een kijkje nemen? Ga naar onze website: www.kindertypecursus.nl en klik op DEMO. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen: 076-5964931 of bezoek onze open dag, de open dag op basisschool Weilust is op dinsdag 12 september om 15.30 in de hal van de school.

U en uw kind zijn dan van harte welkom. Met vriendelijke groeten, Sylvia Ligterink

 

Hulpstudent

Wist u dat Hulpstudent.nl een goede ondersteuning kan zijn in uw gezin! Hulpstudent.nl biedt hulpstudenten aan met diverse kwaliteiten. Zij kunnen flexibel en praktisch ingezet worden voor verschillende werkzaamheden te doen bij u thuis, van oppas tot schoonmaak. Dat mag zijn tijdens de zomerperiode en/of wanneer het nieuwe schooljaar weer start! U kunt u aanmelden via www.Hulpstudent.nl of door te bellen naar 088-2580258.